Mijnspeciaalbier.nl

Nimit – Ome Jan

 1,00

Availability: Out of Stock

Ome jan van de Tielse brouwerij Nimit is een fris en doordrinkbare dunkelweizen.

*ENKEL TE BESTELLING IN EEN PAKKET VAN 6 STUKS*

Uitverkocht

Category:

Beschrijving

Ome Jan speciaalbier in bierpakket

Ome jan van de Tielse brouwerij Nimit is een fris en doordrinkbare dunkelweizen. Het bier is gebrouwen als ode aan de oom van de brouwer van wie dunkelweizen bier het enige was wat hij lekker vond in de laatste fase van zijn leven. Het is een bier met de smaak van karamel en rood fruit, verder maakt de tarwe in het bier hem door drinkbaar en fris. Selecteer ome Jan speciaalbier in je bierpakket om dit heerlijke speciaalbier te ontdekken.

Foodpairing Ome Jan speciaalbier in bierpakket

Ome Jan is een donkerbruin bier met een volle, romige schuimkraag en een alcoholpercentage van 5,4%. Ome Jan is een heerlijk bier om te drinken bij een gezellige borrel of als begeleider bij een goed stuk vlees of kaas. Het bier heeft een zacht mondgevoel en een romige textuur, wat het een uitstekende keuze maakt voor liefhebbers van donkere speciaalbieren.

Brouwerij Nimit

Nimit is een microbrouwerij uit de fruitstad Tiel. De brouwerij is opgericht door Tom die eerst jarenlang hobby brouwer is geweest en uiteindelijk de keuze heeft gemaakt om zijn bieren te delen met de regio. Door het gebruik van verschillende ingrediënten van lokale producenten heeft het speciaalbier een unieke smaak. Het gehele proces van inkoop tot het brouwen zelf is tevens ook geheel in eigen handen. Daarnaast staat bij Nimit de smaak van het bier centraal, en is het alcoholpercentage een bijzaak. hierdoor hebben de bieren van Nimit over het algemeen een lager alcoholpercentage dan andere streekbieren, hierdoor kun je nog vaker genieten van het heerlijke bier!

Dunkelweizen

Dunkelweizen is een type Duits speciaalbier dat zijn oorsprong vindt in de regio Beieren. Het is een donker, troebel bier dat wordt gebrouwen met een combinatie van tarwemout en gerstemout. Het wordt ook wel eens aangeduid als “Weizenbock” vanwege zijn vergelijkbare smaakprofiel met de Duitse Bockbieren. Het speciaalbier heeft een volle body met een rijke, moutige smaak die wordt aangevuld met tonen van banaan, kruidnagel en soms zelfs vanille. Het speciaalbier heeft ook een matige tot hoge koolzuurgraad en een licht bittere nasmaak. Het bier is over het algemeen een speciaalbier met een hoog alcoholpercentage, dat varieert van 5,5% tot 8,0%.

Eigenschappen Ome Jan speciaalbier in bierpakket

  • SMAAKPATROON: Karamel, roodfruit, tarwe.
  • LEKKER BIJ: Gegrilde gerechten.
  • BIERSOORT: Dunkelweizen
  • PERCENTAGE: 5,4%

 

Voeg dit speciaalbier toe aan je eigen bierpakket. Vul het hele pakket met dit speciaalbier, of vul deze aan met andere speciaalbieren uit ons assortiment!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nimit – Ome Jan” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart close